SKF збільшує портфоліо магнітних підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 12 листопада 2023

Компанія SKF підписала угоду про придбання 2C Composites, німецького постачальника високоефективних волокнистих композитів. Завдяки придбанню цієї компанії концерн SKF забезпечить залучення та використання провідної та унікальної технології композитних шарів, що посилить пропозицію магнітних підшипників Групи.

Компанія 2C Composites виробляє труби, ротори, рулони та плетені муфти шляхом обплетення, різання та плавлення як вуглецевих, так і керамічних волокон у механізмах власної розробки. Продукти використовуються в різних сферах застосування, наприклад, у промисловості високошвидкісних електродвигунів.

Фредерік Понсон, директор підрозділу з виробництва магнітних підшипників SKF Magnetic Bearings, сказав: «Це придбання допоможе нам і далі збільшувати та розвивати наш бізнес магнітних підшипників. Компанія 2C Composites розробила провідну та унікальну технологію композитних шарів, яка, окрім посилення нашої пропозиції магнітних підшипників для існуючих клієнтів, також має потенціал для розвитку бізнесу за рахунок додаткових перспективних джерел доходу».

Магнітні підшипники є одним із успішних напрямів розвитку технологій SKF. У 2022 році Група забезпечила рекордну кількість замовлень на ці продукти на суму понад 1 мільярд шведських крон.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото:  2C Composites