Спеціальний підшипник для харчовиків від igus

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 16 січня 2023

Провідний світовий виробник інженерних компонентів і підшипників igus® представив новий опорно-поворотний підшипник, який ефективно використовується у застосуваннях, що контактують з харчовими продуктами.

Виробники спеціального обладнання для чистих приміщень у харчовій, медичній та фармацевтичній промисловості знайомі з проблемою: на ринку майже немає опорно-поворотних кілець для обертових компонентів у таких сферах застосування, як обладнання для наповнення пляшок в індустрії виробництва харчових продуктів та напоїв. Стандартні компоненти зазвичай не можуть бути очищені достатньо ретельно. Тому зазвичай потрібна додаткова робота з розробки гігієнічного покриття, яка потребує більше часу та грошей.

«Ми пропонуємо простіше рішення, ми розробили нову версію нашого підшипника опорно-поворотного кільця iglide PRT, — сказав Фабіан Вікінг, менеджер із підшипникової продукції компанії igus. — Він виготовлений із нержавіючої сталі та пластику, у відповідності з вимогами Адміністрації з контролю за продуктами харчування та ліками США (FDA), і його конструкція дозволяє користувачам чистити його без залишків і без демонтажу».

При проектуванні нового підшипника опорно-поворотного кільця інженери Igus дотримувалися вказівок Європейської групи з гігієнічного проектування та інжинірингу, Асоціації дослідницьких інститутів, закладів охорони здоров’я, підприємств харчової промисловості та постачальників обладнання для виробництва харчових продуктів. Основна мета проектувальників — дати бактеріям якомога менше зон впливу. Нові підшипники сконструйовані із закругленими елементами. Немає кутів 90 градусів, зварних швів або країв. Усі поверхні мають нахил, щоб вода повністю відтікала. 

«Ці особливі конструктивні особливості дозволяють виконувати процеси очищення на місці, — сказав Вікінг. — Для очищення елементи не потрібно розбирати. Користувачі можуть просто промити підшипник очисними засобами, надійно видаливши всі залишки».

Підшипники опорно-поворотного кільця постачаються готовими до встановлення, а ефект самозмащення дозволяє їм працювати роками без обслуговування.

Компанія igus®, розробник полімерів та спеціаліст у галузі пластикових підшипників, заснована в 1964 році Гюнтером Блазе в Кельні-Мюльхаймі. Перші двадцять років компанія постачала складні компоненти, що виготовляються з полімерів. У 1983 році Франк Блазе запатентував лінійку продукції Energy Chain Systems і почав випуск пластикових підшипників. Зараз компанія дає роботу 2950 співробітникам, має філії у 35 країнах світу та партнерські компанії у 80 країнах. Щорічно компанія випускає від 1500 до 2500 нових продуктів.
Фото: igus