SpinDrive залучає мільйони євро для боротьби з забрудненням

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 9 листопада 2023

SpinDrive, фінська компанія, що постачає активні магнітні підшипники для виробників оригінального обладнання (OEM), залучила фінансування обсягом 3,8 млн євро. У фінансуванні взяли участь американський інвестор Rhapsody Venture Partners, орієнтований на компанії-виробники обладнання, а також Innovestor з Фінляндії та Born2Grow з Німеччини. Фінансування дозволить SpinDrive підвищити промислову ефективність на підприємствах по всьому світу.

Підшипники ковзання SpinDrive менші, енергоефективніші та доступніші, ніж у конкурентів. Підшипники працюють за принципом магнітної левітації, де немає контакту між обертовими та нерухомими частинами. Відсутність тертя означає відсутність технічного обслуговування підшипників протягом 20 років, навіть у високошвидкісних системах, що означає високі швидкості обертання та енергоефективність без ризику простою обладнання чи перерв у техобслуговуванні.

На відміну від цього, традиційні кулькові підшипники в промислових високошвидкісних системах мають 12-18-місячний цикл технічного обслуговування, що вимагає заміни підшипників. Підшипники SpinDrive також забезпечують моніторинг стану та прогнозне технічне обслуговування обладнання, усуваючи необхідність встановлення зовнішніх датчиків для моніторингу стану системи та знижуючи загальні витрати на обслуговування обладнання більш ніж на 80%.

Підшипники SpinDrive не потребують змащування для роботи, усуваючи потребу в забруднюючих мастильних матеріалах промислового виробництва. Заводи ЄС споживають 5 мільйонів тонн мастильних матеріалів на основі мастила щороку, а обладнання з підшипниками страждає від високого ризику витоку та забруднення. Робота без використання мастила робить виробництво значно екологічнішим. Це також дозволяє виробникам виходити на нові, вразливіші ринки, такі як галузі виробництва продуктів харчування, напоїв, фармацевтики, напівпровідників та водневого виробництва.

Підвищення енергоефективності є ключовим елементом у скороченні промислових викидів. SpinDrive вважає скорочення викидів CO2 одним із своїх найважливіших внесків, і компанія прагне допомогти скоротити викиди CO2 на 500 млн тонн до 2050 року щорічно шляхом підвищення енергоефективності промислового обладнання, впроваджуючи інноваційні технології для основних компонентів машин.

«Зміна клімату є найбільшою проблемою нашого часу. Промислове виробництво є значною частиною світового енергоспоживання та кліматичних викидів, тому ми повинні створити енергоефективні та чисті компоненти, щоб змінити ситуацію. Підвищуючи енергоефективність наявного та нового обладнання, ми вирішуємо проблеми масштабно та забезпечуємо значний вплив», — прокоментував Янне Хейккінен, генеральний директор та співзасновник SpinDrive.

На сьогоднішній день компанія SpinDrive залучила загалом 8 мільйонів євро від синдикату венчурних капіталів та приватних інвесторів, а також державне фінансування. Типове застосування продукції SpinDrive включає турбоповітродувки, компресори, детандери, технологічне обладнання, маховики та системи відновлення енергії. SpinDrive забезпечує найсучасніші системи управління активних магнітних підшипників клієнтам у Фінляндії, Німеччині, США, Данії, Франції, Італії, Китаї та Великобританії. Компанія має офіси у Фінляндії та Німеччині.
Фото: SpinDrive