Thordon Bearings постачає підшипники для ВМС Канади

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 12 серпня 2023

Компанія Thordon Bearings уклала контракт на постачання підшипників, змащуваних морською водою, для встановлення на першу з двох модифікованих версій арктичних і морських патрульних кораблів (AOPS) типу Harry DeWolf. Нові кораблі для канадської берегової охорони замовлені та будуть побудовані на верфі Irving Shipbuilding в Галіфаксі.

CCG AOPS є версіями шести AOPS, які Галіфакс будує для Королівських ВМС Канади, усі вони оснащені підшипниками Thordon, що змащуються морською водою.

Перший AOPS у червоно-білому кольорі, поставка якого запланована на 2027 рік, матиме пару змащених морською водою підшипників гребного валу COMPAC, виготовлених для встановлення на вали діаметром 480 мм (18,8 дюйма). 

«Ефективність і надійність систем виробництва Thordon на борту перших трьох кораблів AOPS RCN – HMCS Harry DeWolf, HMCS Margaret Brooke і HMCS Max Bernays, які вже діють, а також досвід постачання військово-морських сил і берегової охорони по всьому світу — це головна причина, чому Thordon постійно довіряють постачати критичні компоненти для бойових і патрульних суден, виготовлених у Канаді», — сказав Скотт Гровс, віце-президент з продажів компанії Thordon Bearing.

Представники компанії Irving Shipbuilding пояснили, як Thordon Bearings підтримує розбудову військово-морського флоту Канади: «Оскільки важливість екологічних міркувань зростає у суднобудуванні, ряд партнерів допомагають забезпечити потужність, яка потрібна канадському арктичному і морському патрулю. Кораблі AOPS переміщатимуть судна ефективним, надійним та екологічно безпечним способом. Компанія Thordon Bearings, розробник і виробник високоефективних підшипників, ущільнювачів та інших валів для глобальної морської промисловості, розташована в Онтаріо, є ключовою частиною цих зусиль».

Суднобудівник продовжив: «Thordon Bearings інвестує значні кошти в інновації та дослідження та розробки на своєму канадському об’єкті, виробник бачить значну частину свого зростання у розробці нових продуктів власними силами. Thordon Bearings залучає висококваліфіковану робочу силу до місцевої економіки, зміцнюючи репутацію Канади, експортуючи на світові ринки продукцію, яка є лідером ринку».

Національна суднобудівна стратегія Канади дає таким вітчизняним компаніям, як Thordon Bearings, можливість запускати нові технології, продовжувати розвиватися та знаходити майбутні експортні можливості.

На додаток до участі в програмі AOPS, Thordon Bearings відіграла ключову роль в успіху фрегатів типу RCN Halifax, які замінять тип 26. Компанія також є найкращим постачальником підшипників і ущільнень, що змащуються морською водою, для понад 50 військово-морських сил і берегової охорони, включаючи Королівський флот Австралії, ВМС Франції, ВМС Бразилії, ВМС Німеччини та берегову охорону Об’єднаних Арабських Еміратів.

Thordon Bearings Inc., канадська сімейна інженерна компанія, що входить до групи Thomson-Gordon Group, володіє заводом з переробки полімерів у м. Берлінгтон (Онтаріо, Канада). Компанія виробляє підшипники з водяним мастилом для суднобудування та машинобудування, сертифікована за ISO 9001:2008. Компанія має представництва у 70 країнах світу.
Фото: Thordon Bearings