Timken купує Engineered Solutions Group

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 29 жовтня 2023

Компанія Timken, світовий лідер у виробництві підшипників, повідомила про придбання групи Engineered Solutions Group (також відомої як Innovative Mechanical Solutions або iMECH), розташованої в Х’юстоні, штат Техас, США. Група iMECH виробляє упорні підшипники, радіальні підшипники, спеціальні покриття та інші компоненти, які в основному використовуються в енергетичній промисловості. На підприємстві працює 70 людей, заплановано дохід в 30 мільйонів доларів США на 2023 календарний рік.

«Придбання iMECH дозволяє нам укріпити наше світове лідерство в галузі промислових підшипників, розширивши асортимент нашої продукції та забезпечивши можливості перехресних продажів, — сказав Андреас Роелген, виконавчий віце-президент компанії Timken. — iMECH співпрацює з найбільшими та найвідомішими енергетичними компаніями і виготовляє високотехнологічні підшипники для надзвичайно вимогливих застосувань».

Очікується, що угода буде закрита в четвертому кварталі.

Timken — це провідна компанія з виробництва конічних роликових підшипників, сферичних, циліндричних, кулькових підшипників, підшипників ковзання, мініатюрних підшипників, прецизійних підшипників і підшипників в корпусних вузлах, комплектуючих для передачі механічної потужності. Компанія пропонує і технічні послуги по відновленню та ремонту підшипників і силових систем. Історія компанії почалася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де в 1899 році каретний майстер Генрі Тімкен запатентував конічний роликовий підшипник і разом з двома синами заснував компанію The Timken Roller Bearing and Axle Company. Зараз компанія представляє ряд потужних брендів: Timken®, Bii®, Carlisle®, Drives®, Fafnir®, Interlube®, Philadelphia Gear® і Standard Machine®. Компанія впевнено почувається на ринках сільгосптехніки, автомобільної промисловості, авіакосмічної та оборонної промисловості, енергетики, металургії та залізничного транспорту. Компанія нараховує понад 17 тисяч співробітників в 42 країнах світу.

Engineered Solutions Group (також відома як Innovative Mechanical Solutions або iMECH) має дистрибутивні та виробничі центри в Х’юстоні, штат Техас, США і в Едмонтоні, штат Альберта, Канада. Центр в США розташований поблизу Мексиканської затоки, близькість до шельфових бурових операцій у Перській затоці дозволяє швидко задовольняти вимоги клієнтів. Виробничий центр займає новітнє технологічне приміщення площею 40 000 квадратних футів. Виробництво в Едмонтоні розташоване в нафтовому регіоні Канади, близькість до розробки нафтових пісків дозволяє швидко реагувати на місцевий попит. Канадський центр має виробничі потужності площею 23 500 квадратних футів, розподільний центр площею 15 000 квадратних футів і цех термічної обробки площею 11 800 квадратних футів. Сертифікація ISO 9001:2015
Фото: ESGproducts