Timken купує італійського виробника підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 10 жовтня 2023

Компанія Timken, світовий лідер у виробництві підшипників і промислових засобів руху, придбала Rosa Sistemi S.p.A., європейського розробника та виробника роликових напрямних, лінійних підшипників, індивідуальних лінійних систем і приводів, комерційних кулькових напрямних та прецизійних кулькових гвинтів. Компанія обслуговує клієнтів на різних кінцевих ринках, включаючи автоматизацію та верстатобудування.

«Роликові напрямні та приводи Rosa Sistemi доповнюють наші лінійки продуктів лінійного руху Rollon, Nadella та Intelligent Machine Solutions (iMS), — сказав Крістофер Кафлін, виконавчий віце-президент Timken. — Це придбання забезпечує синергію та нові можливості розширення для масштабування та розвитку бізнесу».

Концерн Timken вийшов на ринок лінійного руху в 2018 році, придбавши компанію Rollon, лідера у виробництві лінійних напрямних, телескопічних рейок, лінійних приводів і систем, які використовуються в широкому діапазоні промислових і комерційних застосувань. Щоб ще більше розширити та зміцнити свої позиції на привабливому ринку продукції лінійного руху, Timken придбав iMS у 2021 році, а на початку цього року додав у портфоліо продукцію Nadella.

Очікується, що в 2023 календарному році італійська компанія Rosa Sistemi, заснована в 1979 році в Мілані, отримає близько 15 мільйонів доларів доходу. У компанії працює 65 осіб, а її штаб-квартира, науково-дослідні потужності та високоточне виробництво знаходяться у Мілані, в Італії.

Timken — це провідна компанія з виробництва конічних роликових підшипників, сферичних, циліндричних, кулькових підшипників, підшипників ковзання, мініатюрних підшипників, прецизійних підшипників і підшипників в корпусних вузлах, комплектуючих для передачі механічної потужності. Компанія пропонує і технічні послуги по відновленню та ремонту підшипників і силових систем. Історія компанії почалася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де в 1899 році каретний майстер Генрі Тімкен запатентував конічний роликовий підшипник і разом з двома синами заснував компанію The Timken Roller Bearing and Axle Company. Зараз компанія представляє ряд потужних брендів: Timken®, Bii®, Carlisle®, Drives®, Fafnir®, Interlube®, Philadelphia Gear® і Standard Machine®. Компанія впевнено почувається на ринках сільгосптехніки, автомобільної промисловості, авіакосмічної та оборонної промисловості, енергетики, металургії та залізничного транспорту. Компанія нараховує понад 17 тисяч співробітників в 42 країнах світу.
Фото: Rosa Sistemi