Timken купує підшипникову компанію American Roller Bearing

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 8 лютого 2023

Компанія Timken придбала активи American Roller Bearing Company (ARB), успішного виробника промислових підшипників із Північної Кароліни. Асортимент ARB тепер долучиться до провідного в галузі портфоліо інженерних рішень для підшипників Timken. Компанія ARB, яка може похвалитися потужною базою у США та успішним бізнесом на ринку післяпродажного обслуговування, у 2022 році повідомила про продажі понад 30 мільйонів доларів США.

«Розмаїття кінцевих ринків, клієнтська база та позиція ARB на вторинному ринку дуже добре відповідають нашій бізнес-моделі, — сказав Річард Г. Кайл, президент і головний виконавчий директор Timken. — Ми раді привітати ARB та її співробітників у родині Timken».

Компанія ARB працевлаштовує 190 осіб, а виробничі потужності знаходяться в містах Гідденіт і Моргантон, штат Північна Кароліна. До цієї угоди три покоління сім’ї Суккоп володіли та керували компанією ARB з моменту її заснування в 1911 році.

Timken — це провідна компанія з виробництва конічних роликових підшипників, сферичних, циліндричних, кулькових підшипників, підшипників ковзання, мініатюрних підшипників, прецизійних підшипників і підшипників в корпусних вузлах, комплектуючих для передачі механічної потужності. Компанія пропонує і технічні послуги по відновленню та ремонту підшипників і силових систем. Історія компанії почалася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де в 1899 році каретний майстер Генрі Тімкен запатентував конічний роликовий підшипник і разом з двома синами заснував компанію The Timken Roller Bearing and Axle Company. Зараз компанія представляє ряд потужних брендів: Timken®, Bii®, Carlisle®, Drives®, Fafnir®, Interlube®, Philadelphia Gear® і Standard Machine®. Компанія впевнено почувається на ринках сільгосптехніки, автомобільної промисловості, авіакосмічної та оборонної промисловості, енергетики, металургії та залізничного транспорту. Компанія нараховує понад 17 тисяч співробітників в 42 країнах світу.
Фото: ARB