Timken збільшить виробництво підшипників для вітряних турбін

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 29 травня 2023

Компанія Timken, виробник інженерних підшипників і промислових засобів руху, оголосила, що інвестує 70 мільйонів доларів США (63,6 мільйонів євро), щоб збільшити виробничі потужності, зокрема, для виробництва підшипників для вітряних турбін.

У заяві Timken йдеться, що концерн витратить цю суму на створення автоматизованої виробничої лінії уже цього року. Президент і генеральний директор Річард Кайл прокоментував, що компанія відчуває «надзвичайний» попит на свої рішення з відновлюваної енергії.

«Ці додаткові інвестиції, зокрема, посилять нашу здатність підтримувати швидке зростання, яке ми спостерігаємо у вітроенергетичному секторі, оскільки світ продовжує перехід до відновлюваних джерел енергії», — додав він.

У 2020 році компанія заявила, що інвестує 75 мільйонів доларів США у розширення свого заводу з виробництва вітрових підшипників у Сянтані, Китай, подальше збільшення виробничих потужностей у Усі, Китай, і Плоєшті, Румунія, а також об’єднання кількох заводів у більший кампус у Цзяньїні, Китай.

Відновлювана енергетика становила понад 10% від загального обсягу продажів компанії у 2022 році, що робить її найбільшим сектором кінцевого ринку Timken.

Timken — це провідна компанія з виробництва конічних роликових підшипників, сферичних, циліндричних, кулькових підшипників, підшипників ковзання, мініатюрних підшипників, прецизійних підшипників і підшипників в корпусних вузлах, комплектуючих для передачі механічної потужності. Компанія пропонує і технічні послуги по відновленню та ремонту підшипників і силових систем. Історія компанії почалася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де в 1899 році каретний майстер Генрі Тімкен запатентував конічний роликовий підшипник і разом з двома синами заснував компанію The Timken Roller Bearing and Axle Company. Зараз компанія представляє ряд потужних брендів: Timken®, Bii®, Carlisle®, Drives®, Fafnir®, Interlube®, Philadelphia Gear® і Standard Machine®. Компанія впевнено почувається на ринках сільгосптехніки, автомобільної промисловості, авіакосмічної та оборонної промисловості, енергетики, металургії та залізничного транспорту. Компанія нараховує понад 17 тисяч співробітників в 42 країнах світу.
Фото: Timken