Trelleborg запускає композитні підшипники з Orkot C620

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 20 жовтня 2023

Компанія Trelleborg Sealing Solutions запускає Orkot C620, новий композитний матеріал із наднизьким коефіцієнтом тертя, який у п’ять разів перевищує міцність на стиск інших матеріалів родини Orkot.

Термореактивний композит Orkot C620 витримує високі навантаження протягом тривалого терміну служби та потрібен у всіх секторах промисловості, включаючи енергетику.

За словами Марка Хемптона, менеджера Trelleborg з продукції та інновацій, «оптимізовані властивості Orkot C620 забезпечують комбінацію наднизького тертя та міцності на стиск 470 МПа. Він міцніший і має кращі характеристики, ніж композитні матеріали конкурентів, і навіть може кинути виклик багатьом металевим підшипникам щодо міцності».

За словами Хемптона, цей матеріал із міцною підкладкою зі скловолокна з ущільненням з Orkot із низьким коефіцієнтом тертя використовує особливу складову формулу, щоб властивості різних шарів збільшували навантажувальну здатність і міцність.

Orkot C620 також забезпечує високу продуктивність у офшорних і морських застосуваннях; для офшорних вітряних турбін цей матеріал зменшує вимоги до технічного обслуговування глибоководних швартовних з’єднань і забезпечує якісну електричну ізоляцію, підвищуючи стійкість до корозії, одночасно витримуючи високі навантаження, спричинені бурхливими океанськими течіями. 

Додаткові застосування включають крани та поворотні підшипники, плавучу інфраструктуру причалів, позашляхові застосування у важкій техниці, наприклад, в екскаваторах.

Orkot C620 пройшов ретельне тестування на механічні властивості, теплове розширення та сумісність з рідинами, і відповідає стандартам, зокрема AS 9100, ISO 9001, ISO 14001 та ISO 45001. Також доступне індивідуальне тестування для конкретних вимог замовника.

Шведська компанія Trelleborg Sealing Solutions, заснована в 1952 році, раніше була частиною бізнесу прецизійних ущільнень Smiths Group. Цей бізнес, Polymer Sealing Solutions, складався з чотирьох підрозділів гумової продукції. Зараз компанія Trelleborg нараховує 9500 співробітників, 15 науково-дослідних центрів, понад 40 виробничих майданчиків по всьому світу. Компанія пропонує широкий асортимент запатентованих конструкцій виробів для статичного та динамічного ущільнення.
Фото: Trelleborg