Завод заощаджує 648 880 євро на рік завдяки NSK

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 4 жовтня 2023

Провідний виробник ізоляційних виробів для будівельної промисловості звернувся до NSK за допомогою у вирішенні повторних несправностей підшипників на його стрічкових пилах. Завдяки втручанню NSK і пропозиціям концерну щодо заміни підшипників і ущільнень завод отримує вражаючу щорічну економію в розмірі 648 880 євро.

Виробник ізоляційних рішень для будівельного сектору нещодавно завершив введення в експлуатацію нової автоматизованої виробничої лінії та з нетерпінням чекав переваг, які принесе його інвестиція. Однак виробництво виявилося нестабільним через неодноразові поломки підшипників на направляючих роликах полотна трьох стрічкових пилок виробничої лінії.

Ситуація загострювалася і незабаром стала критичною, оскільки підшипники потрібно було замінювати щодня. Іноді напрямні підшипники леза працювали лише три години, що призводило до дорогих простоїв і збільшення обсягів обслуговування. Деякі несправності підшипників навіть призводили до пошкодження пилкових полотен.

Компанія NSK отримала прохання про допомогу від виробника стрічкових пил, щоб допомогти визначити першопричину несправностей і запропонувати рішення. Команда інженерів NSK переглянула заявку замовника, виконавши комплексний аналіз несправних підшипників на заводі. Ця перевірка показала, що підшипники виходять з ладу через проникнення забруднюючих речовин. Отже, фахівці NSK порекомендували встановити радіальні кулькові підшипники NSK із високоефективним ущільненням DDU із використанням запатентованого повного контактного механізму ущільнення. Конструкція контактного ущільнення забезпечує максимальний захист від усіх забруднень, включаючи пил і воду, одночасно забезпечуючи хороше утримання мастила.

Випробування показали значне покращення терміну служби підшипників на заводі. Якщо раніше щодня виходила з ладу приблизно одна третина роликових підшипників напрямної лопаті, то зараз завод змінює свої підшипники NSK кожні 3-4 місяці в рамках планового графіку технічного обслуговування.

Зменшення часу простою виробництва, робіт з технічного обслуговування, заміни підшипників і пошкоджених полотен стрічкових пилок призводить до значної річної економії коштів у розмірі 648 880 євро.

Японська корпорація NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha), лідер з виробництва підшипників та інших деталей машин, застосовує технології, розроблені протягом столітньої історії компанії. За даними 2015 року група NSK Group налічує 31 тисячу співробітників, 213 підприємств та представництв у 30 країнах світу та виробляє 2,2 мільярди підшипників на рік. За даними на березень 2016 року, оборот NSK склав 975 мільярдів ієн. У 1963 році відкрилася перша філія NSK у Європі: у німецькому місті Дюссельдорф. У 1976 році запущено перший європейський завод у Петерлі (Великобританія). NSK Europe налічує 3500 працівників.
Фото: NSK