Заводи SKF використовують 100% відновлювану електроенергію в США та Канаді

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 24 лютого 2024

Компанія SKF досягла важливої віхи у виконанні стратегії сталого розвитку, уклавши дві угоди про отримання сертифікатів, що підтверджують вироблення електроенергії з використанням джерел відновлюваної енергії (REC) у Північній Америці. Це означає, що підшипникові заводи і підприємства SKF у США та Канаді використовуватимуть 100% відновлювану електроенергію.

Перша угода зосереджена на інвестиціях у вітроенергетику, сертифіковану Green-e. Це партнерство триватиме до 2025 року, посилюючи зобов’язання SKF підтримувати відновлювані джерела енергії. Друга — це 12-річна угода, з 2026 року, підписана з Clearway Energy Group щодо енергії, виробленої сонячною електростанцією потужністю 452 МВт, яка зараз будується в окрузі Кент, Техас, США.

Угода з Clearway є першою довгостроковою масштабною угодою для SKF у США. Це дозволить SKF ефективно покривати 100% річного споживання електроенергії на своїх підприємствах у США та Канаді за допомогою відновлюваної електроенергії. Це також допоможе SKF звести викиди СО2 на нуль у всьому ланцюжку доданої вартості до 2050 року.

Джон Шмідт, президент SKF (Промисловий регіон Америки), сказав: «Ми в SKF віримо у важливість активного внеску в чисте та екологічне майбутнє, і ми раді зробити цей значний крок до сталого розвитку. Ми поставили амбітні цілі, і ці угоди щодо відновлюваної енергетики не тільки узгоджуються з нашим зобов’язанням щодо скорочення викидів вуглецю, але й дають нам можливість підтримувати розвиток проектів у сфері відновлюваної енергетики».

За словами Валері Вулі, старшого віце-президента із виробництва, Clearway, у Clearway вдячні  за те, що компанія SKF вжила заходів для досягнення своїх цілей сталого розвитку, уклавши довгострокову угоду щодо сертифікатів REC з сонячного проекту в окрузі Кент.

Ці угоди є частиною ширшої програми сталого розвитку SKF, яка включає ініціативи щодо зменшення споживання енергії, збільшення використання відновлюваної енергії та мінімізації впливу на навколишнє середовище.

Schneider Electric підтримала SKF у виборі та переговорах щодо обох проектів. Сертифікати REC від сонячної ферми Clearway будуть внесені до списку Центру ресурсних рішень (CRS). Вони відповідають усім вимогам для сертифікації відповідно до стандарту Green-e Renewable Energy для США та Канади.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF