ZF представляє технології для мобільності майбутнього

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 7 грудня 2022

Автомобільний концерн ZF представив електроприводи останнього покоління для легкового та комерційного транспорту. Кінцевим споживачам нові технології пропонують ефективність, більшу потужність та швидке заряджання.

Два мільйони вироблених електродвигунів і 800-вольтова високовольтна автомобільна електрична система, яка буде запущена в серійне виробництво цього року, доводять, що ZF задає темп на динамічному світовому ринку електромобілів і в даний час ще більше зміцнює свою роль як лідер технологій та інновацій. Доказом успішної трансформації компанії є останні розробки, які концерн ZF представив міжнародним ЗМІ у Фрідріхсгафені 21 листопада 2022 року.

«Значний інтерес виробників до нашої продукції для легкових автомобілів і комерційного транспорту підтверджується великою кількістю замовлень на високовольтні системи. З новим поколінням електроприводів ми послідовно продовжуємо нашу стратегію сталого розвитку та ефективної мобільності для майбутнього», — пояснив член правління ZF Штефан фон Шукманн, який відповідає за е-мобільність.

Нове покоління електроприводів ZF пропонує повністю інтегровані системи. Концерн також пропонуватиме інноваційні компоненти окремо. Індивідуалізація відбувається на рівні мікросхеми: інвертор ZF із дискретною структурою складається з окремих силових напівпровідникових перемикачів. 

Завдяки новому високоінтегрованому електродвигуну ZF ще раз збільшує питому потужність порівняно з технологіями, доступними зараз на ринку. Вирішальну роль відіграють нова концепція високоефективного охолодження та нова технологія намотування. 

Нове покоління електроприводів ZF буде доступним на ринку у вигляді повної системи, починаючи з 2025 року; ZF запустить серійне виробництво окремих компонентів раніше. 

ZF Friedrichshafen AG — найбільший автомобільний концерн Німеччини. Товарообіг концерну в 2003 році становив 8,9 млрд євро, що дозволило йому посісти третє місце в рейтингу найбільших постачальників автомобільної промисловості Німеччини. У 2010 році товарообіг ZF досяг 12,9 млрд євро, а чисельність працівників — 64,6 тис. осіб. ZF входить до числа 15 найбільших постачальників автомобільної промисловості у світі.