KUKA продемонструє технології для взаємодії людини та машини на ATX West

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 25 січня 2023

Під час міжнародної виставки ATX West 2023 KUKA Robotics продемонструє кілька нових технологій, розроблених спеціально для безпечної автоматизації тих виробничих процесів, де люди регулярно взаємодіють з роботами. Серед новинок — кобот LBR iisy, нова автоматизована мобільна платформа KUKA KMP 600-S diffDrive та робот LBR iiwa, інтегрований у автоматизовану мобільну роботизовану систему обробки матеріалів.

LBR iisy від KUKA представляє майбутнє автоматизації. LBR iisy можна використовувати в більшій кількості виробничих програм, ніж будь-коли раніше. За допомогою системи iiQKA.OS і підтримки екосистеми iiQKA LBR iisy готовий до використання за лічені хвилини — залежно від попередньо налаштованих параметрів — від розпакування до продуктивної роботи. Таким чином, кобот також усуває необхідність тривалого навчання або знання складних технік програмування. Маючи шість осей, корисне навантаження 3 кг, максимальний радіус дії 600 мм і загальну вагу 18,8 кг, LBR iisy добре підходить для подолання викликів, пов’язаних із обмеженим робочим простором. KUKA також пропонує LBR iisy у версіях вантажопідйомністю 11 і 15 кг.

Нова мобільна платформа KUKA KMP 600-S diffDrive виводить внутрішню логістику на новий рівень, особливо в галузі виробництва споживчих товарів. Платформа забезпечує нову автоматизовану керовану транспортну систему з високошвидкісною підтримкою внутрішньої логістики виробництва та корисним навантаженням до 600 кг. Конструкція IP 54 завжди забезпечує надійну роботу навіть за несприятливих умов, включаючи бризки води та пил.

Для максимальної безпеки та гнучкості всі мобільні платформи KUKA, включаючи KMP 600-S, гарантують працівникам максимальну свободу пересування без необхідності використання захисних огорож. Лазерні сканери забезпечують максимальну безпеку та дозволяють розвивати високу швидкість у всіх напрямках руху, коли цього вимагає час циклу. Крім того, KMP 600-S diffDrive використовує вісім зон безпеки, які можна налаштовувати відповідно до швидкості автомобіля та конкретних завдань.

Розроблене в партнерстві з найбільшими у світі виробниками напівпровідників, мобільне роботизоване рішення KUKA, яке продемонструють на ATX West, пропонує ідеальне рішення для транспортування матеріалів. Система поєднує в собі робота KUKA LBR iiwa 14 R820 CR, встановленого на одній із автоматизованих мобільних платформ компанії KMP 200 CR. І робот, і мобільна платформа відповідають класу чистих приміщень ISO 3 і мають розширені функції безпеки та навігації. 

ATX West — це провідна міжнародна виставка технологій автоматизації у США, на якій представлені останні технологічні досягнення в області автоматизації, робототехніки, програмного забезпечення для керування, двигунів, приводів, керування рухом тощо. Провідні світові постачальники засобів автоматизації демонструють свою продукцію та технології для економічного виробництва, зниження витрат, підвищення продуктивності. ATX West відбудеться з 7 по 9 лютого 2023 року в Анахаймі, США.

KUKA (Keller und Knappich Augsburg) — потужний німецький виробник промислових роботів та систем автоматизації виробництва. Компанія була заснована в 1898 році в Аугсбурзі, Німеччина. Штаб-квартира компанії знаходиться в Аугсбурзі. Станом на грудень 2014 року в KUKA працювало понад 13 000 працівників у підрозділах по всьому світу. З 2016 року компанія переважно належить китайській Midea Group.
Фото: Kuka