NKE Austria оголошує про партнерство з Kugler Bimetal

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 21 квітня 2023

Австрійський виробник підшипників NKE Austria GmbH вступає в партнерство з Kugler Bimetal SA, швейцарським виробником біметалічних компонентів і трибологічних поверхонь тертя. Про співпрацю оголошено на Hannover Messe 2023.
«У контексті цього стратегічного партнерства NKE і Kugler співпрацюватимуть у розробці та виробництві рішень для вітроенергетичного ринку, — сказав Матіас Ортнер, керуючий директор NKE. — Наша мета полягає в тому, щоб працювати разом, щоб надати найкращу можливу пропозицію, щоб відповідати дедалі вимогливішим стандартам підшипникових рішень у цьому сегменті. У той же час NKE і Fersa Group забезпечать необхідні умови для прискорення зростання Kugler і розвитку його інноваційних рішень».

Компанія Kugler Bimetal зі штаб-квартирою в Ле Ліньоні, Женева, спеціалізується на вирішенні проблем тертя. Добре відома швейцарська компанія з більш ніж 80-річним досвідом побудувала свій бізнес на створенні унікальних компонентів найвищої якості, які застосовуються не тільки у вітроенергетиці, але й у аерокосмічній галузі, транспортному секторі чи гідравлічному обладнанні. 
Kugler Bimetal SA, заснована в 1854 році, є однією з найстаріших незалежних металообробних компаній у Швейцарії, що спеціалізується на литті та литті латуні.

«Для NKE партнерство означає розширення портфоліо продуктів на основі додаткових технологій, підшипників тертя, — сказав Ортнер. — Оскільки на ринку вітроенергетики ми спостерігаємо чітку тенденцію до збільшення вітрових турбін і, як наслідок, вищих класів продуктивності, що означає, що використання підшипників ковзання привертає все більше уваги». Разом із залізничним транспортом, вітрова енергетика є одним із найважливіших секторів для фахівця з підшипників зі Штайру, який переніс свій стратегічний акцент на ці сфери застосування приблизно три роки тому, тоді як компанія виробляє підшипники для вітрових турбін вже понад 20 років.

Ортнер пояснив, що культурний аспект також був фактором у рішенні щодо партнерства: «Обидві компанії є виробниками преміум-класу у своїх відповідних сегментах, і обидві мають штаб-квартири в центрі Європи. Ми є технологічною компанією, яка добре обізнана про передові досягнення, і разом з Kugler ми працюватимемо над новими інноваційними продуктами майбутнього. Компанія NKE відрізняється від звичайних виробників підшипників і розширює пропозицію найкращих рішень для підшипників у екологічно безпечних галузях. Завдяки нашій співпраці з Kugler ми консолідуємо нашу європейську присутність».

Крім підшипників для вітроелектростанцій і залізничних транспортних засобів, NKE виробляє стандартні та спеціальні підшипники для всіх промислових застосувань. 

NKE Austria GmbH — виробник підшипників з головним офісом в м. Штайр (Австрія). Компанія була заснована в 1996 році групою співробітників компанії Steyr Wälzlager. NKE виробляє якісні та спеціальні підшипники для промисловості, проектує та розробляє власну високопродуктивну продукцію.
Завод в Штайрі сертифікований за системою ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 і OHSAS 18001. Продукція NKE поширюється через 12 міжнародних представництв і понад 240 торгових точок в 80 країнах. NKE входить до Fersa Group.
Фото: Kugler Bimetal