Нова угода SKF підтримає цілі відновлюваної енергетики в Європі

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 26 червня 2023

Концерн SKF підписав віртуальну угоду про закупівлю електроенергії (VPPA), що є наступним кроком до досягнення мети 100% відновлюваної електроенергії до 2030 року. Згідно з довгостроковою угодою з глобальною енергетичною компанією EnelSKF придбає електроенергію з гарантіями походження протягом 15 років, що еквівалентно електроенергії, використаній третиною європейської діяльності SKF в 2022 році від майбутнього сонячного проекту Enel в Іспанії.

Очікується, що до серпня 2024 року сонячна електростанція додасть понад 260 ГВт-год електроенергії з відновлюваних джерел і буде підключена до електромережі. Підписавши угоду VPPA, SKF зможе підтримати розвиток додаткової відновлюваної енергії в Європі та сприяти зменшенню викидів СО2.

Йоакім Ландхольм, головний спеціаліст із сталого розвитку та старший віце-президент SKF, сказав: «Ця угода є критично важливим кроком у нашій стратегії розвитку. Вона також демонструє нашу відданість індустрії чистих технологій і підтримку розвитку галузі відновлюваної енергетики. Працюючи разом з іншими компаніями, ми можемо забезпечити реальний вплив на досягнення сталого майбутнього».

Угода VPPA є частиною ширшої програми сталого розвитку SKF, яка включає ініціативи щодо зменшення споживання енергії, збільшення використання відновлюваної енергії та мінімізації впливу на навколишнє середовище. Ця угода також є ще одним кроком вперед у членстві SKF у RE100 як частині зобов’язання членства щодо переходу на 100% відновлювану електроенергію до 2030 року.

Кліматичні цілі компанії SKF затверджені ініціативою Science Based Targets (SBTi). У своїх цілях SKF взяла на себе зобов’язання скоротити абсолютні викиди парникових газів у межах етапів 1 і 2 на 95% до 2030 року порівняно з базовим 2019 роком і скоротити викиди у межах етапу 3 принаймні на 31% до 2030 року. SKF також зобов’язалася досягти нульових викидів парникових газів у всьому ланцюжку створення вартості до 2050 року.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF