Нові правила для підшипників від SKF

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 3 червня 2023

Правила для категорії продукції (PCR) для підшипникової промисловості, ініційовані SKF, були затверджені Міжнародною системою реєстрації еко-декларацій EPD. Це дозволить покупцям підшипників робити більш обґрунтований і сталий вибір, а також сприятиме більшій прозорості та підзвітності в ланцюжку постачання продукції.

Ініційовані SKF, після консультацій із галуззю, правила PCR дозволяють розробити правила, вимоги та вказівки для розробки екологічної декларації продукту (EPD) для категорії підшипників. Він забезпечує стандарт для оцінки повного життєвого циклу (включаючи вуглецевий слід) підшипникових вузлів, підшипників і їх частин, роблячи цінний внесок у нульовий чистий викид і скорочення СО2 в усій галузі.

Правила PCR надають вказівки для оцінки впливу на навколишнє середовище певної категорії продукції, а схвалення підшипників тепер дозволяє проводити загальногалузеву оцінку життєвого циклу (LCA) за стандартизованими критеріями. Результати цих оцінок можна використовувати для створення еко-декларації EPD, яка надає перевірені дані про вплив продукту на навколишнє середовище від видобутку сировини до утилізації, включаючи споживання енергії, викиди та споживання ресурсів.

Магнус Розен, керівник відділу сталого розвитку SKF, сказав: «Ми пишаємося тим, що запровадили Правила для категорії продукції для підшипників на основі знань і досвіду SKF у цій галузі. Це важлива віха як для нас, так і для галузі, оскільки вона встановлює новий стандарт прозорості. Це дозволить нашим клієнтам отримувати порівнянну, об’єктивну та перевірену третьою стороною інформацію про екологічні показники продукту протягом усього його життєвого циклу».

Густав Сандін, менеджер PCR в EPD International, сказав: «Доступні PCR — це необхідна умова для розробки EPD. Ми дуже раді, що SKF ініціювала розробку PCR, і тепер ми спонукаємо виробників підшипників у всьому світі розпочати підготовку EPD. Разом PCR та EPD надають компаніям чіткий і стандартизований спосіб оцінки та інформування про вплив своєї продукції на навколишнє середовище, і це важливе досягнення в подальшій прозорості та змінах для сталих дій у промисловості підшипників».

Інформація про вплив продукту на довкілля на кожному етапі його життєвого циклу стала критично важливим чинником. Декларації EPD дозволяють виробникам розкривати інформацію надійним, оптимізованим та універсально зрозумілим способом. EPD сертифікація дозволяє передавати екологічну інформацію стандартизованим способом і є корисним засобом для виробників, імпортерів, постачальників, покупців, продавців та кінцевих користувачів.

У рамках ініціювання правил PCR експерти SKF встановили правила збору даних і моделювання життєвого циклу підшипників і їх частин. Правила PCR пройшли відкриті консультації з широким загалом виробників підшипників, щоб забезпечити узгодження, перш ніж отримати остаточне схвалення. Правила PCR будуть дійсними протягом чотирьох років і оновлюватимуться через регулярні проміжки часу, щоб забезпечити актуальність і правильні технічні характеристики.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF