Підшипники Thordon Bearings на льодовій арені

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 28 квітня 2023

Канадський спеціаліст із відновлення покриття льоду Resurfice Corp знову звернувся до Thordon Bearings із замовленням на полімерні підшипники без мастила SXL і ThorPlas-Blue для лінійки машин Resurfice Olympia, які використовуються для відновлення покриття льодових арен.

Resurfice зазвичай розміщує два замовлення на полімерні підшипники Thordon на рік. Нове замовлення стосується 22 м SXL і 4 м ThorPlas-Blue, які зберігаються на складі для швидкої та легкої обробки відповідно до специфікацій Thordon для встановлення на існуючі та нові машини, включаючи самохідну, повністю електричну машину Olympia Millennium E.

Кожна машина для відновлення льоду використовує від шести до десяти підшипників SXL у шнеках, які збирають крихту з арени, а потім піднімають її в резервуар гарячої води. Компанія Resurfice також почала використовувати міцний полімерний матеріал ThorPlas-Blue у вузлах рульових тяг Olympia.

Грег Огер, комерційний директор Millstream Engineering, авторизованого промислового дистриб’ютора Thordon в Онтаріо (Канада), сказав: «Ці машини повертаються з арен по всьому світу для капітального ремонту приблизно кожні десять років. Підшипники потрібні для обслуговування та ремонту, а також для нових машин. Використання полімерних підшипників без мастила, безсумнівно, стало важливим фактором в еволюції технології відновлення покриття льоду».

«Запатентовані полімери Thordon користуються величезним успіхом на льодових аренах, — сказала Ліза Шлупп, менеджер із закупівель Resurfice Corp. — Вони дуже довговічні, що призводить до мінімального обслуговування на льодових стадіонах. Якщо у вас підшипники, що потребують змащування, і мастило капає на льодову ковзанку, тоді ви отримуєте масу чорних плям. Хокеїсти, ковзанярі та інші ентузіасти зимових видів спорту потребують чистої, гладкої льодової арени».

Скотт Гроувс, віце-президент Thordon із продажів, сказав: «Відновлення покриття льоду — це дуже ринкова ніша. Як і у випадку з іншими типами промислового обладнання, наші полімерні підшипники відповідають усім вимогам. Вони довговічні, надійні, самозмащувані та прості в обробці, що економить значний час і гроші виробників і операторів. У нас довготривалі стосунки з Resurfice, яка, як і Thordon, є сімейною компанією з надійною репутацією якості, надійності та екологічності».

Машини для відновлення льоду — це великі електричні або механічні машини, які використовуються на аренах для зимових видів спорту для очищення, згладжування та полірування льодової поверхні. Resurfice Corp є лідером у сфері технологій відновлення льоду вже понад 50 років. У 2016 році компанія представила OLYMPIA Millennium H, це значний стрибок у продуктивності, точності керування та економії палива. Перший електромобіль OLYMPIA Millennium E був випущений у 2008 році.

Thordon Bearings Inc., канадська сімейна інженерна компанія, що входить до групи Thomson-Gordon Group, володіє заводом з переробки полімерів у м. Берлінгтон (Онтаріо, Канада). Компанія виробляє підшипники з водяним мастилом для суднобудування та машинобудування, сертифікована за ISO 9001:2008. Компанія має представництва у 70 країнах світу.
Фото: Resurfice