Полімерні підшипники Thordon підкоряють Тайвань

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 22 серпня 2023

Компанія Thordon Bearings ще більше зміцнила свою присутність на тайванському ринку, постачаючи змащувані водою еластомерні полімерні підшипники для установки на водяні насоси охолодження в рамках проекту розширення електростанцій.

Неметалеві підшипники Thordon SXL і Composite були вибрані компанією San Tai Pumps, яка постачає насоси для державної компанії Taiwan Power Company (TPC).

TPC значно розширює свої генеруючі потужності на електростанції Hsin Ta в Гаосюні та на електростанції Taichung в Лунцзіні, Тайчжун.

На станції Hsin Ta зараз відбувається розширення з трьох турбін до шести турбін. Кожна з трьох нових турбін потребує трьох насосів охолодження. Морська вода також буде використовуватися для змащування підшипників Thordon. Кожен вал насоса має довжину понад 10 м, і для кожного насоса потрібно шість підшипників Thordon, що загалом становить 54 підшипники для проекту Hsin Ta.

Eiger Engineering, авторизований дистриб’ютор Thordon на Тайвані, співпрацював із San Tai Pumps, щоб поставити необхідні підшипники Thordon SXL і Composite для насосів охолодження.

«Композитний матеріал Thordon ідеально підходить для більш агресивних середовищ і, отже, для використання на насосах, які беруть воду з морського дна. Композитний матеріал дуже стійкий до абразивних середовищ, таких як пісок та мул», — сказав Ронні Чен, директор Eiger Engineering. 

Перший насос охолодження був встановлений на електростанції Hsin Ta в середині квітня 2023 року, а реалізацію проекту планується завершити в 2024 році. Перший насос для електростанції Taichung — у виробництві.

Загалом San Tai поставить 15 насосів для TPC протягом трьох років, усі з них будуть оснащені підшипниками Thordon.

«Компанія Eiger Engineering тісно співпрацювала з San Tai Pumps над проектом TPC, щоб вибрати відповідний матеріал для підшипників, проаналізувати потік води, зробити розрахунки, надати креслення для затвердження TPC і забезпечити підтримку», — сказав Чен.

«Протягом останніх 20 років компанія San Tai Pumps використовує підшипники Thordon у своїх насосах, переважно для використання на електростанціях», — додав він. 

Надійність, низькі витрати на технічне обслуговування та очевидні екологічні переваги використання морської води для змащення — беззаперечні переваги. Виробник хоче мати якісні комплектуючі, тому вибирає бренд Thordon.

«Довгий термін служби підшипників для насосів Thordon із меншим зносом під час капітального ремонту є очевидною перевагою. Як правило, ці підшипники не вимагають заміни навіть при дворічному інтервалі капітального ремонту. Після того, як підшипник, який використовувався в оригінальній конструкції насосів, буде перевірено в дії та він працюватиме без нарікань, очікується, що кінцевий користувач обере підшипники Thordon для майбутніх проектів», — прокоментував Сем Вільямс, регіональний менеджер Thordon в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Thordon Bearings Inc., канадська сімейна інженерна компанія, що входить до групи Thomson-Gordon Group, володіє заводом з переробки полімерів у м. Берлінгтон (Онтаріо, Канада). Компанія виробляє підшипники з водяним мастилом для суднобудування та машинобудування, сертифікована за ISO 9001:2008. Компанія має представництва у 70 країнах світу.
Фото: Thordon Bearings