Shimano впроваджує нові втулки з новими підшипниками

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 3 березня 2023

Компанія Shimano анонсувала нову серію втулок, заради яких бренд відмовився від класичних роз'ємних радіально-опорних підшипників на користь картриджних підшипників.
Бренд давно використовує втулки з роз'ємними радіально-опорними підшипниками і використовуватиме їх надалі у своїй продукції преміум-класу, але поява нової серії втулок визначає початок упровадження значних змін у розробці бюджетної частині асортименту компанії.
Нові втулки вийшли на ринок разом із Shimano Cues та 10- та 11-швидкісними Deore, об’єднуючи їх у нову екосистему компонентів.
Компанія Shimano завжди була прихильником втулок з роз'ємними радіально-опорними підшипниками, навіть використовуючи їх на колесах для флагманських велосипедів Dura-Ace R9270.
У втулках з роз'ємними радіально-опорними підшипниками використовуються вільні кулькові підшипники, і їх потрібно ретельно відрегулювати, щоб втулка вільно оберталася.
Їх легко обслуговувати, а кулькові підшипники просто замінити.
Втулки з картриджними підшипниками містять універсальні герметичні підшипники, запресовані в корпус. Картридж зазвичай вимагає заміни, коли він зношується.
Наразі більшість виробників коліс використовують герметичні підшипники у своїх втулках.

Shimano — японська багатонаціональна компанія-виробник велосипедних компонентів, рибальських снастей і обладнання для веслування. Штаб-квартира компанії розташована в Сакаї, префектура Осака. Компанія має 32 консолідованих і 11 неконсолідованих дочірніх компаній, основні виробничі підприємства розташовані в Куньшані (Китай), Малайзії та Сінгапурі. Продажі Shimano складають приблизно 70–80% світового ринку велосипедних компонентів.
Фото: Shimano