SKF консолідує виробництво в Європі

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 7 червня 2023

Компанія SKF оголосила про консолідацію виробництва сферичних роликових підшипників, щоб забезпечити довгострокову конкурентоспроможність на європейських ринках. Консолідація також відповідає стратегії Групи щодо інвестування в автоматизацію та регіоналізацію в Європі. Відповідно, SKF пропонує зупинити виробництво підшипників у Лутоні, Великобританія. Виробництво на заводі в Лутоні буде скорочено, а повне закриття очікується до кінця 2024 року. Виробництво пропонується перенести на завод SKF у Познані, Польща.

Альдо Седроне, виконуючий обов’язки президента SKF, Промисловий Регіон Європи, Близького Сходу та Африки, сказав: «Хоча це складне рішення, це важливий крок у забезпеченні нашої довгострокової конкурентоспроможності на європейських ринках. Щоб забезпечити конкурентоспроможність нашого виробництва сферичних роликових підшипників, необхідні інвестиції в нове обладнання, і ми вважаємо, що Познань є оптимальним місцем для цих інвестицій. Наша безпосередня мета — підтримати наших колег у Лутоні».

Запропоновані заходи обговорять із працівниками та представниками профспілок. SKF прагне взаємодіяти з працівниками та їхніми представниками протягом усього процесу консультацій. Закриття підшипникового заводу SKF, який існував в Лутоні понад 100 років, призведе до втрати 300 робочих місць у виробництві в місті.

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: SKF