SKF об’єднує зусилля з CAKE

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 4 травня 2023

Компанія SKF підписала лист про наміри з CAKE, шведським виробником електробайків преміум-класу, щоб дослідити, як можна використовувати підшипники, вироблені з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

CAKE і Vattenfall взяли на себе зобов’язання виробляти унікальний екобайк, усунувши викиди вуглецю з ланцюга створення вартості електробайків CAKE Kalk OR до 2025 року, не вдаючись до компенсації викидів вуглецю. Метою ініціативи є надихнути автомобільну промисловість на впровадження методів виробництва без викопних палив через інноваційні партнерства.

Як партнер ініціативи, SKF використовуватиме свій досвід, щоб дослідити, як можна застосувати підшипники, вироблені з низьким рівнем викидів СО2, у ключових частинах електричного велосипеда, таких як кермо, колеса, рама та електромотор. Експерти SKF також працюватимуть із CAKE, щоб знайти способи подальшого скорочення викидів у рамках проекту.

Девід Йоханссон, президент автомобільного відділу SKF, сказав:
«SKF і CAKE мають спільну спадщину та амбіції сталого розвитку. Наші знання як провідного гравця на ринку двоколісних транспортних засобів у поєднанні з досвідом у виробництві підшипників з мінімальним впливом на навколишнє середовище означають, що ми можемо зробити відчутний внесок у реалізацію бачення CAKE і Vattenfall щодо моделі ековелосипеда. Ми пишаємося тим, що приєднуємося до колег-однодумців по галузі, які поділяють думку, що для сталого майбутнього терміново необхідні зміни. Використовуючи наш об’єднаний досвід, ми можемо запустити та прискорити створення продуктів, які сприятимуть трансформації цієї галузі».

Стефан Іттерборн, генеральний директор CAKE, сказав:
«Коли Vattenfall і CAKE почали цю спільну подорож, ми знали, що зіткнулися з проблемою, і були сповнені рішучості побудувати унікальний екобайк — від матеріалів, використаних у його виробництві, до мінімальних викидів. У подальшому ми надихнули гігантів галузі приєднатися до нас і розширити межі, коли справа доходить до декарбонізації виробництва. Ми раді оголосити, що SKF, один із найбільших і найсучасніших виробників підшипників, тепер приєднується до нашого проекту».

Шведський концерн SKF має 140 представництв в 32 країнах і 18 технічних центрів по всьому світу. У концерні трудяться 46 535 чоловік. У 1907 році шведський інженер Свен Вінгвіст винайшов перший самоустановлювальний дворядний підшипник, поклавши початок історії шведського концерну SKF, лідера по виробництву підшипників кочення, систем змащення, вузлів обертання, еластомерних ущільнень і супутньої продукції. Фабрика Aktiebolaget Svenska Kullagerfabriken була заснована 16 лютого 1907 року в Гетеборзі.
Фото: CAKE