Timken придбає Nadella Group у ICG

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 1 лютого 2023

Компанія Timken, світовий промисловий лідер у виробництві підшипників і засобів промислового руху, досягла угоди про придбання Nadella Group, провідного європейського виробника лінійних напрямних, телескопічних рейок, приводів, інших систем спеціалізованих рішень для промислового руху у ICG. У 2022 році Nadella оприлюднила дохід у 100 мільйонів євро. У компанії працює 450 співробітників, а виробничі потужності розташовані в Європі та Китаї. 

«Nadella доповнить і розширить наше портфоліо продуктів лінійного руху та забезпечить сильну синергію з нашим бізнесом Rollon, — сказав Крістофер А. Кофлін, виконавчий віце-президент Timken. — Диференційовані рішення Nadella розроблені спеціально для застосування у привабливих і зростаючих секторах ринку, включаючи медицину, продукти харчування та напої, пакування та автоматизацію. Ми також бачимо значні можливості для поширення продукції Nadella в Північній Америці під егідою Timken».

Придбання Nadella сприятиме реалізації стратегії Timken щодо розширення та масштабування портфоліо провідних продуктів для промислового руху, що включає лінійні пристрої та інші технічні продукти, призначені для підвищення надійності та ефективності промислового обладнання. Під час придбання Rollon у 2018 році компанія Timken додала продукти лінійного руху до свого портфоліо. Rollon є лідером у виробництві лінійних напрямних, телескопічних рейок, приводів і систем, що обслуговує робототехніку, автоматизацію, логістику та інші сектори ринку.

Timken очікує, що нове придбання призведе до значного збільшення прибутків у 2023 році.

Nadella була заснована в 1930 році, з часом компанія перетворилася з постачальника підшипників ковзання, лінійних напрямних компонентів і лінійних осей на компетентного системного партнера у всіх сферах лінійних і обертальних технологій. Nadella Group має 8 спеціалізованих виробничих заводів, 14 основних представництв в Італії, Німеччині, Франції, Великобританії, Іспанії, США та Китаї та всесвітню мережу продажів. Група об’єднує бренди Nadella, Durbal, Chiavette Unificate, Shuton та Ipiranga.

Timken — це провідна компанія з виробництва конічних роликових підшипників, сферичних, циліндричних, кулькових підшипників, підшипників ковзання, мініатюрних підшипників, прецизійних підшипників і підшипників в корпусних вузлах, комплектуючих для передачі механічної потужності. Компанія пропонує і технічні послуги по відновленню та ремонту підшипників і силових систем. Історія компанії почалася в Сент-Луїсі, штат Міссурі, де в 1899 році каретний майстер Генрі Тімкен запатентував конічний роликовий підшипник і разом з двома синами заснував компанію The Timken Roller Bearing and Axle Company. Зараз компанія представляє ряд потужних брендів: Timken®, Bii®, Carlisle®, Drives®, Fafnir®, Interlube®, Philadelphia Gear® і Standard Machine®. Компанія впевнено почувається на ринках сільгосптехніки, автомобільної промисловості, авіакосмічної та оборонної промисловості, енергетики, металургії та залізничного транспорту. Компанія нараховує понад 17 тисяч співробітників в 42 країнах світу.
Фото: Nadella