Застосунок Grease App: смарт-змащування підшипників кочення від Schaeffler

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 11 березня 2023

До 80 відсотків усіх передчасних поломок підшипників викликані неправильним змащенням. Своє рішення цієї проблеми запропонував постачальник автомобільної та промислової продукції Schaeffler: це застосунок Grease App, який визначає ідеальний тип мастила, кількість мастила, термін служби мастила та інтервали повторного змащування, необхідні для початкового змащування та повторного змащування підшипників кочення. Для розрахунків програмне забезпечення використовує дані з власного інструменту Bearinx. Таким чином можна запобігти недостатньому чи надлишковому змащуванню та ризику передчасного виходу з ладу підшипників.

Додаток також надає вказівки щодо вибору відповідних мастильних матеріалів із асортименту Arcanol. У поєднанні з пристроями автоматичного змащування з асортименту CONCEPT, інтелектуальними мастилами OPTIME і мастильними матеріалами Arcanol Schaeffler пропонує ідеально скоординовану систему для сталого змащування підшипників кочення.

Додаток Grease App доступний безкоштовно у веб-форматі або для завантаження через звичайні магазини застосунків. Після того, як робочі умови, такі як навантаження, швидкості та інш., були введені в програму, відображаються відповідні типи мастила Arcanol, термін служби мастила, інтервал повторного змащування та кількість мастила, необхідного для початкового змащування та повторного змащування підшипників кочення. Ідеальна кількість мастила розраховується з урахуванням відповідних характеристик підшипників кочення. Наприклад, враховуються різні внутрішні геометрії підшипників кочення.

Додаток також надає візуальну та текстову інформацію про те, як оптимально налаштувати лубрикатори із серій OPTIME та CONCEPT від Schaeffler.

Концерн Schaeffler Group займає провідне місце в автомобілебудуванні, промисловості і авіакосмонавтиці завдяки своїм відомим маркам INA, FAG і LuK. Концерн пропонує понад 40 тисяч найменувань продукції масового виробництва під торговими марками INA і FAG, які використовуються більш ніж в 60 секторах промисловості.
Наріжним каменем групи стала компанія INA, яку заснували брати Вільгельм і Георг Шеффлер в 1946 році в німецькому місті Херцогенаурах. Успіх до компанії прийшов в 1949 році після того як Георг Шеффлер розробив сепаратор голчастого роликопідшипника.
У 2015 році продажі групи склали понад 13 мільярдів євро. Група дає роботу 84 тисячам співробітників в 200 компаніях в 50 країнах світу.
Підготовлено за матеріалами Schaeffler