Південноафриканський виробник підшипників дбає про енергетичну безпеку

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 1 березня 2024

Південна Африка має понад 2500 сонячних годин на рік з рівнем сонячної радіації від 4,5 до 6,5 кВт-год/м2 на день. Vesconite Bearings, глобальний постачальник підшипників і зношуваних матеріалів, розташований у Йоганнесбурзі, Південна Африка, робить кроки до виконання стратегії сталого розвитку та відповідальності за навколишнє середовище, впроваджуючи комплексне рішення для виробництва сонячної енергії. Ініціатива, яку очолюють директор заводу Робін Крабб і генеральний директор д-р Жан-Патрік Легер, передбачає значні інвестиції в інфраструктуру сонячної енергетики, щоб зменшити залежність заводу від електромережі та досягти значного прогресу в тому, щоб стати більш екологічною компанією.

За словами Крабба, енергетична компанія Південної Африки вже близько десятиліття постачає електроенергію побутовим і промисловим споживачам. Останнім часом ситуація погіршилася, і більшість споживачів у грудні 2023 року стикалися з відсутністю електроенергії від двох до шести годин на день.

«Деякі промислові споживачі відреагували на енергетичну кризу, інвестуючи в енергетичні рішення, які можуть гарантувати, що вони можуть постачати споживачам промислові товари, для виробництва яких потрібна енергія. Промислові споживачі інвестували в короткострокові рішення для забезпечення електроенергією, включно з дорогими в експлуатації дизель-генераторами, але вони все більше усвідомлюють, що їм потрібно витрачати значну суму капіталовкладень, щоб інвестувати в довгострокові рішення для подолання енергетичної кризи, яка не показує ймовірність того, що найближчим часом закінчиться», — сказав Крабб.

Для компанії Vesconite Bearings, яка вже випробувала власне рішення сонячної генерації потужністю 65 кВт, а також рішення для дизель-генерації, постійна стійкість компанії вимагала інвестицій у розширення інфраструктури сонячної енергії для забезпечення більшої частки потреб в енергії. Сонячна енергія, безумовно, є найбільш логічним вибором альтернативної енергії для цього регіону.

«Наш регіон рівнинний і сухий, тому гідроелектростанція неможлива. Більшу частину року немає переважаючих вітрів, що робить вітрову енергетику неефективною. Таким чином, жоден із цих варіантів не є практичним чи економічно ефективним. Сонце є найкращим і найнадійнішим джерелом енергії, яке можуть легко використовувати окремі компанії», — сказав Крабб.

Станом на середину листопада 2023 року перша фаза проекту була завершена на 80 відсотків із встановленням металоконструкцій на бетонних плитах для підтримки сонячних панелей потужністю 325 кВА. Паралельно триває ІІ етап, який передбачає встановлення додаткової підстанції, встановлення та введення в експлуатацію двох генераторів, інверторів потужністю 700 кВА та системи безперебійного електропостачання на 500 кВА. Фаза III має на меті подвоїти сонячну потужність на додаткові 325 кВА. Крім того, розглядається можливість придбання акумуляторної системи потужністю 1 МВт, що дозволить накопичувати сонячну енергію для пікового споживання вночі. Ця інвестиція узгоджується з баченням компанії Vesconite Bearings щодо незалежності підприємства, яке має бути готовим працювати 24/7 для виконання великих замовлень, уникаючи проблем, пов’язаних із зниженням обсягів від південноафриканського постачальника електроенергії Eskom.

Легер висловив оптимізм щодо потенційного впливу проекту, заявивши: «Ми прагнемо зменшити залежність від традиційних джерел енергії, скоротити витрати та значно зменшити наш вуглецевий слід». Компанія Vesconite Bearings впевнена, що ці інвестиції в сонячну енергетику зміцнять стійкість компанії до енергетичних викликів і сприятимуть більш екологічному та сталому майбутньому для Південної Африки та за її межами.

Історія компанії Vesconite Bearings сягає корінням у 1958 рік. У 1968 році засновник та інженер-хімік Ален Легер, який спочатку був зосереджений на ремонті двигунів та твердому хромуванні, почав досліджувати потенціал підшипникових матеріалів у надглибоких золотих копальнях Південної Африки — у середовищі, що характеризується абразивним пилом і вологою. Vesconite Bearings є провідним світовим виробником підшипникових матеріалів із низьким коефіцієнтом тертя для галузей промисловості, включаючи насосну, сільськогосподарську, залізничну, гірничодобувну, важкий транспорт, гідроенергетику, енергію вітру та хвиль, суднобудування та будівництво. Завод компанії розташований у Вірджинії, Південна Африка, і займає площу 15 000 м2. Це одне з найбільших полімерних інженерних підприємств у світі, яке виробляє Vesconite, Vesconite Hilube, Vesconite Superlube, Hitemp 150, Hitemp 160, Hitemp 230, Vescoflex, Hilube 10, Hilube 20, Ultrablack, Vescolene і Polycap — підшипникові та зношувані матеріали. Завод особливо  пишається виробництвом надвеликих підшипників (підшипники із зовнішнім діаметром до 1,6 метра). Продукція доставляється безпосередньо з заводу в усі куточки земної кулі.
Фото: Vesconite