Новий китайський підшипник-гігант б'є рекорди

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 2 січня 2023

За даними Академії наук Китаю (КАН), китайські дослідники нарешті розробили набір корінних підшипників великого діаметру для машин для прокладання щитового тунелю.

Основний підшипник має діаметр вісім метрів і важить 41 тонну. Він буде встановлений на надвеликих щитових тунелепрохідних машинах діаметром 16 метрів.

Корінний підшипник був розроблений фахівцями з Інституту дослідження металів КАН. Ця розробка знаменує володіння Китаєм інтегрованими методами, такими як самостійне проектування, підготовка матеріалів, точна обробка, встановлення, налагодження, випробування та оцінка основного підшипника машини для прокладання щитового тунелю.

Раніше Китай досяг виробництва саморобних щитових прохідницьких машин, але корінні підшипники все одно доводилося імпортувати. З 2020 року КАН співпрацювала з більш ніж 20 інститутами та підприємствами для вирішення 12 основних технічних питань проекту розробки і в цьому процесі фахівці створили 10 комплектів корінних підшипників для щитових тунелебудівних машин діаметром від трьох до восьми метрів.
Фото: xinhuanet