Південна Корея інвестує двісті двадцять мільйонів доларів у виробництво підшипників

  • Автор : Автопромпідшипник
  • 25 листопада 2023

Південно-західне місто Йонджу (провінція Північний Кьонсан, Південна Коеря), отримало остаточний дозвіл від Міністерства земель, інфраструктури та транспорту Південної Кореї на будівництво національного промислового комплексу з виробництва інноваційних підшипників.

Комплекс залучить 300 мільярдів вон (220 мільйонів доларів) інвестицій і буде побудований до кінця 2027 року.

«Серед міст-кандидатів на створення національного промислового комплексу місто Йонджу стало першим містом, яке отримало остаточне схвалення уряду завдяки постійному інтересу та підтримці громадян, — сказав мер Йонджу Пак Нам Со. — Я докладу всіх зусиль, щоб залучити в проект компетентні компанії».

Йонджу вже давно приділяє пильну увагу ідеї підшипникового комплексу, з 2011 року, коли група Iljin Group побудувала свої підшипникові заводи в місті. Група є провідним постачальником автозапчастин із продажами в 1,16 трильйона вон у 2022 році.

Корейські компанії у значній мірі залежать від підшипників, вироблених у Японії. Вони зазнали важкого удару, коли Японія заборонила експорт основних машинобудівних частин і матеріалів до Кореї після остаточного рішення Верховного суду, який наказав японським компаніям виплатити компенсацію південнокорейським жертвам примусової праці під час війни.

«Така залежність від японських запчастин підриває стійкість корейських компаній. Нам потрібно самостійно виготовляти підшипники та інші основні деталі. Остаточне схвалення відображає зусилля не лише Йонджу, але й уряду щодо забезпечення стабільних ланцюжків постачання запчастин», — сказав представник міської влади міста.

У серпні 2018 року місто Йонджу обрали кандидатом на створення національного промислового комплексу. Після п’яти років ретельної оцінки уряд дав місту зелене світло для старту проекту в серпні цього року.

Очікується, що комплекс, який займатиме площу близько 1,18 мільйона квадратних метрів у південній частині Йонджу, щорічно вироблятиме продукції на 76 мільярдів вон економічної доданої вартості та створить 4700 робочих місць, сприяючи розвитку регіональної економіки.

Прогноз для світового ринку підшипників є позитивним, оскільки його вартість щорічно зростала на 5,7 відсотка в останні роки, і, як очікується, досягне рівня 177 трильйонів вон у 2025 році.

Фото: koreatimes.co.kr